6 de febr. 2017

Nous sistemes per invertir. Els Robo Advisors

Article Hora Nova del 03/01/2017

Tots tenim clar que la tecnologia és imparable i  que ha arribat per quedar-se en qualsevol aspecte de la vida. L’economia no està al marge d’aquests canvis i ja fa temps que sentim parlar de les fintech o aplicacions que utilitzen tecnologia per oferir serveis financers per ser més eficaços i menys costosos.

En aplicacions que puguin substituir serveis bancaris, la raó de ser és molt vàlida perquè no s’altera el resultat final del servei i a un preu molt més baix i amb una immediatesa i major control. Darrerament han aparegut al nostre país ( a EUA ja fa mesos que funcionen) els Robo Advisors que definim con assessors d’inversió automàtics que construeixen la cartera dels clients en base a definir els seus objectius, el perfil de risc, l’edat i el nivell d’ingressos.

Els defensors d’aquests sistemes consideren que pot ser inclús més eficaç que l’assessorament personal. Personalment no estic  d’acord amb aquesta afirmació encara que en casos concrets si pot ser útil per carteres d’inversions a molt llarg termini que vulguin molta diversificació i que no els importi la volatilitat.

En matèria d’inversió, per un assessorament òptim, el consell d’experts no podrà ser mai substituït per una màquina. Hi ha molts factors  a estudiar  i sobretot variacions en les situacions, tant dels inversors com als mercats financers, que una màquina no tindrà en compte i  que no prendrà les mesures adients.


Treballar amb capitals molt petits seria una causa per utilitzar Robo Advisors ja que la disminució de costos pot significar un increment de rendibilitat que difícilment podrà ser superada per un millor assessorament. Un altre motiu perquè triomfin aquests sistemes pot ser la desafecció respecte els rendiments de molts fons que es comercialitzen i no obtenen els resultats esperats.

1 comentari:

  1. Bill Discounting may be a discount/fee that a bank takes from a trafficker to unleash funds before the credit amount ends. This bill is then conferred to seller's client and full quantity is collected. In brief, Bill discounting and Invoice factorization ar styles of money instruments that ar wont to give capital to SME's from invoices raised.
    Visit: https://www.myforexeye.com/what-is-bill-discounting/

    ResponElimina