16 d’ag. 2017

Manca d’atenció amb el que fem amb l’estalvi

Article Hora Nova del 25/07/2018

Tant per experiència pròpia de l’estudi de les carteres d’inversió, com pels casos que succeeixen dia rere dia , al nostre país, un gran  % de gent no pren prou atenció amb el que fa amb els seus estalvis.

És curiós com molta gent pot perdre quantitat d’hores i fer molts kms per estalviar 50€ d’un mòbil o d’un moble decoratiu per casa i, en canvi, per invertir els estalvis o preparar la nostre jubilació, es limita  a utilitzar les entitats de proximitat que va normalment, sense comparar ni veure les diferencies amb altres opcions que hi ha al mercat.

Les diferències d’un lloc a l’altre poden ser molt importants, sobretot per solucions destinades a solucionar un complement per la nostra jubilació. Una dolenta elecció o un mal o nul assessorament  alhora de gestionar els canvis de producte en funció del cicle econòmic, poden significar perdre en 3 anys el guanyat en 30.

Podeu pensar que  faig referència al petit estalviador i que a patrimonis elevats això no els passa.  Amb l’excepció de les grans fortunes empresarials, que si contracten serveis especials, molts empresaris de pymes,  amb alts ingressos anuals, poden posar molta atenció al negoci empresarial i en canvi, despreocupar-se més de tenir una bona diversificació en les inversions o de prendre mesures pel traspàs generacional del negoci i pactar ara, faltant molts anys per la jubilació, les normes que mantinguin el poder adquisitiu que tenen actualment.

Hem de pensar que el factor de sostenibilitat de Europa lliga a partir del 2019 les pensions a l’esperança de vida de la gent. Això significarà cobrar de mitja un 6% menys cada 10 anys i, amb l’efecte inflació a 30 anys vista, no poden pensar amb la pensió com únic medi de supervivència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada