Per què passió?

La Borsa, encara que m'estimo més parlar de Mercats Financers, té un component emotiu molt fort, que és necessari però, que a la vegada, se't pot girar en la teva contra si no es controla. La majoria de persones comença per l'afany de guanyar diners però, si aquesta és l'única motivació, possiblement acabaran per tenir grans pèrdues.

Per a ser un inversor d'èxit, tant de llarg com de curt termini, fa falta primer una base teòrica i després l'experiència suficient per a poder posar en pràctica la teoria. Actualment, existeixen multitud de cursos sobre Borsa pel que, adquirir una bona base tècnica és relativament fàcil per no gaires diners i en poc temps, depenent del grau de dedicació. El segon requisit és la part més complicada i on s'estavellen la majoria dels nous inversors. Per a aconseguir l'experiència necessària per a tenir èxit, fan falta moltes hores d'estudi i dedicació i sense passió s'abandona al primer revés del mercat.
 
Molta gent té la creença equivocada que amb fer tots els cursos possibles és suficient. Podríem estar hores parlant sobre aquest tema però, resumint, diria que no calen tants esforços en millorar la part tècnica i el que hem de treballar més i millorar és la part psicològica. Un bon curs d'anàlisi tècnic es imprescindible però un curs que no prepari psicològicament i no doni tècniques del control mental a l'hora d'operar, no serà un curs suficientment complert per garantir una oportunitat de sobreviure en els mercats.

Per tenir èxit com inversors o traders, hem de canviar l'estat mental; hem de pensar de manera  diferent  de com ho faríem en situacions de la vida real i, per poder aconseguir-ho, només hi ha un camí: Independència i  experiència. La meva etapa com assessor financer, m'ha dut a la conclusió que l'experiència és la part més important i poder dominar el component emotiu al que s'arriba a l'hora d'operar, la diferència entre l'inversor d'èxit i el que fracassa.